Monday, September 18, 2017

JENIS-JENIS BAKA KUCING

A Cavalcade of Cats! #Infographic #Animal #Cats #Pets:

JENIS-JENIS BAKA KUCING 

Suka je share gambar-gambar macam ni.. saja nak tengok jenis-jenis kucing yang terdapat kat dunia ni.. bermacam-macam baka rupanya.. kucing banyak jenis kucing.. ada yang sampai beribu ribu kalau nak beli.. fuh.. yang tu memang rare punya baka tu.. Tapi TB suka ambil kucing jalanan aje.. sebab kucing-kucing tu perlukan tempat teduhan.. Hemm.. cakap pasal kucing ni.. TB sedih.. dah 4 hari Oyen tak balik..Allah.. selalunya Oyen akan balik kalau sehari berjalan kat luar tu.. Selalunya TB akan dengar suara oyen menjerit kat luar tu.. (tengah on heat) .. 

Tapi kali ni.. tak dengar pun suara oyen.. Allah.. mana oyen pi ni.. harap jangan la sesat lagi.. TB dah try cari kat tingkat bawah dan tingkat atas.. tak jumpa.. sebelum ni memang oyen suka sesat.. dia sesat tingkat atas.. hubby pi cari dia jam 3 pagi sebabtime tu sunyi dan betul-betul jelas dengar suara oyen menjerit.. So, hubby jumpa oyen dekat tingkat 3.. Oyen sesat sebab nampak oyen duduk di kordinasi yang sama depan pintu rumah orang.. kedudukan tu seolah-olah pintu yang betul-betul diatas rumah kami.. kesian oyen.. 

Ni mesti sesat lagi.. ataupun..aduh.. TB risau orang buang dia je sebab mulut dia bising tu.. TB lepaskan kat luar sebab oyen memang nak keluar jalan-jalan.. petang-petang dia akan balik rumah.. makandan tidur.. esoknya keluar balik.. Tapi tak sangka pulak.. kali ni.. dah masuk hari ke 4.. oyen still tak balik lagi.. suara dia pun kami tak dengar.. TB dah turun pi cari oyen... tak jumpa.. sedihnya.. mana lah perginya oyen ni..kesian dia kalau orang tangkap dan buang dia.. Allah.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan:WHOHAA Terus register sahaja,
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another )
Please visitWHOHAA to join member . (join member for free )

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
KlikGRAVYTRAIN dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

Thursday, July 6, 2017

10 Benefits Of Having A Cat

10 beneficios de tener un gato - Benefits of owning a cat :):

10 Benefits Of Having A Cat

Ada kucen ni seoronok.. boleh hilangkan stress tapi kadang-kadang boleh juga buat bertambah stress tapi yang tu semua sebab kucen yang tengah nak mengawan cari kawan, time tu asik la menjerit-jerit.. TB pun dah naik migrain dengar, menggelegak suara nya.. itulah oyen.. hemm.. tapi sekarang Oyen dah tak tau pi mana.. dia dah lari dari rumah.. sedihnya rasa.. rasa macam kosong je oyen takde.. umah sunyi sangat.. selalu time gini oyen dah jerit-jerit.. hemm.. manalah oyen tido malam tadi dan malam ni.. baliklah sayang.. mama rindu.. mama janji tak marah oyen bising2 dah.. ='(

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan:WHOHAA Terus register sahaja,
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another )
Please visitWHOHAA to join member . (join member for free )

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
KlikGRAVYTRAIN dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

MENANG MARCHING MARCH GIVEAWAY BY ECHA DWINKY ASHA BLOG

MENANG MARCHING MARCH GIVEAWAY
BY ECHA DWINKY ASHA BLOG

Yeay.. 1st time blog kucen TB menang Contest .. Alhamdulillah.. rezeki blog kucen ni.. heee.. terima kasih gak buat Eca yang sudi terima claim TB yang agak terlewat sikit tu, sebab tak perasan dah umum pemenang.. huhu.. TB dapat RM10 yang Eca dah selesai transfer hari tu.. Alhamdulillah.. 




Kepada semua.. jemput singgah blog Eca, mana tahu kot Eca ada buat Giveaway lagi.. korang leh join gak, kot tersangkut jadi salah seoarang pemenang sape tau? hehehe

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Friday, June 16, 2017

Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia

Giveaway RM1000 
By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia

Jom join Giveaway ni nak korang?? hadiah dia best.. leh shopping kat SG SHOP nanti.. seronoknyaaa.. TB tak sabar nak shopping barang baby kat SG SHOP.. murah-murah dan cantik-cantik pulak tu.. adoi.. rambang mata dibuatnya tau! Haa.. apa lagi.. jom la join ramai-ramai ye! Oh ya! Lupa nak gitau.. Giveaway ini akan berlangsung bermula 14 Jun 2017 - 20 Jun 2017 ( 1 MINGGU SAHAJA ) .

Berikut ialah syarat-syarat Giveaway :

1. Buat satu entri bertajuk "Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia".

2. Copy banner Giveaway di atas INI ke dalam entri GA dan linkkan banner dengan link entri INI

3. Wajib daftar akaun SGShop di SINI dan inform Username SGShop korang di dalam entri GA korang. (Hadiah akan dimasukkan terus ke dalam akaun SGShop pemenang) 
Username SGShop | tengkubutang

4. WAJIB follow blog INI dan inform nama id blog korang di dalam entri GA korang.
Id Blog | tengkubutang 
(maaf solehah, blog TB ada masalah untuk follow mana-mana blog.. bila tekan follow dia keluar error.. harap solehah boleh terima.. mintak maaf yea.. bukan taknak follow tau.. )

5. WAJIB add Facebook INI dan inform nama akaun Facebook korang di dalam entri GA korang.
Facebook | tengkubutang miaw

6. WAJIB follow Instagram INI dan INI serta inform nama akaun instagram korang di dalam entri GA korang. 
Instagram | @tengkubutang

7. Copy link entri GA korang yang dah siap tu dan paste ke dalam komen entri ini.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Tuesday, June 6, 2017

Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom

Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia
By FarahGlanzDotCom

Jom join Giveaway Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom, bestnya kalau dapat shopping Credit tu dekat SGSHOP.. dapatlah shopping something untuk my little boy.. hehe.. TB selalu nampak baby boy TB tu rezekinya murah sangat.. Hope la kali ni baby boy TB dapat lagi rezeki untuk dia.. Aamiinn.. Aaamiin.. hehe.. TB nak belikan something untuk baby boy TB kalau TB antara salah seorang pemenang shopping credit SGSHOP ni.. TB senaraikan yea apa yang TB berkenan dekat SGSHOP melalui intai-intai TB semalam.. hehehe...

Barang yang ingin dibeli dengan nilai RM100 di SGshop Malaysia ialah tak dapat nak disenaraikan sebab banyak sangatt.. Tapi TB senaraikan yang mana yang TB memang nak dapatkan dulu la yea.. jom kita tengok! 


dan yang paling TB nak sangat beli ialah :
yang niii.. 




Haaa.. korang meh la join sekali.. memeriahkan lagi Giveaway rakan Blogger kita.. support sikit.. heee.. Good luck ekk.. Moga ada rezeki korang yea.. ada 10 orang pemenang nak dipilih tu.. moga baby teman ni ada luck untuk menang.. heee.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Sunday, June 4, 2017

SGshop “Jom Shopping!” Contest

SGshop “Jom Shopping!” Contest

Jom join Giveaway SGshop “Jom Shopping!” Contest.. bestnya kalau dapat shopping Credit tu dekat SGSHOP.. dapatlah shopping something untuk my little boy.. hehe.. TB selalu nampak baby boy TB tu rezekinya murah sangat.. Hope la kali ni baby boy TB dapat lagi rezeki untuk dia.. Aamiinn.. Aaamiin.. hehe.. TB nak belikan something untuk baby boy TB kalau TB antara salah seorang pemenang shopping credit SGSHOP ni.. TB senaraikan yea apa yang TB berkenan dekat SGSHOP melalui intai-intai TB semalam.. hehehe...

Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?
SGshop komited untuk menyediakan servis berkualiti tertinggi perkhidmatan untuk pengguna membeli dari laman web e-commerce Cina dan bekerjasama dengan logistik yang terbaik dan syarikat ekspres untuk pengguna menerima pembelian mereka. SGshop menawarkan keselamatan dan kepantasan tempahan. SGshop juga bekerjasama dengan banyak bank untuk memastikan proses pembayaran adalah selamat dan cekap.

Q2: 3 item yang mahu dibeli di platform SGshop Malaysia ialah tak dapat nak disenaraikan sebab banyak sangatt.. Tapi TB senaraikan yang mana yang TB memang nak dapatkan dulu la yea.. jom kita tengok! 


dan yang paling TB nak sangat beli ialah :
yang niii.. 




Haaa.. korang meh la join sekali.. memeriahkan lagi Giveaway rakan Blogger kita.. support sikit.. heee.. Good luck ekk.. Moga ada rezeki korang yea.. ada 10 orang pemenang nak dipilih tu.. moga baby teman ni ada luck untuk menang.. heee.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Tuesday, May 30, 2017

GIVEAWAY ANNIVESARY DAN DUIT RAYA BY CIK ASH

GIVEAWAY ANNIVESARY DAN DUIT RAYA BY CIK ASH

Giveaway Annivesary Dan Duit Raya By Cik Ash sudah bermula so kepada kawan-kawan jom memeriahkan Giveaway ekin ini.. Giveaway ini akan bermula pada 29 Mei 2017 hingga 29 Jun 2017 tamat jam 11.59 malam.. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 3 Julai 2017


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Saturday, May 27, 2017

KITTY PUZZLE - AJAR KUCING MENCARI MAKANAN SAMBIL BERMAIN

37693c3076e2103cb3128df64172a1f5.jpg 1,200×3,822 pixels:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan:WHOHAA Terus register sahaja,
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another )
Please visitWHOHAA to join member . (join member for free )

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
KlikGRAVYTRAIN dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

Friday, May 26, 2017

TUGAS KUCING KEPADA TUANNYA..

Cats are simply the best! and here are 9 reasons why everyone needs a cat in their life. Credits: ASTKHIK:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan:WHOHAA Terus register sahaja,
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another )
Please visitWHOHAA to join member . (join member for free )

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
KlikGRAVYTRAIN dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!